Odds och betting på NHL-matcher

NHL - Ishockey

Världens bästa hockeyliga

NHL-säsongen startar den 3e oktober och grundserien sträcker sig till den 6e april. De finns 31 NHL-lag och dom spelar 82 grundseriematcher, därefter går de bästa lagen till slutspel. Det är sexton lag som kvalar till slutspelet, tre från varje division. Slutspelet drar igång ett par dagar efter de sista grundseriematcherna, slutspelsomgångerna spelar bäst av 7 matcher.

Washington Capitals heter de regerande mästarna, dom vann finalserien med 4-1 i matcher mot nykomlingen Las Vegas Golden Knights.

Hur man bettar på NHL-hockey

De finns flera sätt att betta på NHL-hockey, utbudet på spelformer är stort i sverige för att ishockey är en av de populäraste sporterna i vårt avlånga land. Du kan enkelt betta på ditt favoritlag eller kombinera fler matcher under en omgång.

Har du ett favoritlag eller tror extra mycket på ett specifikt lag inför säsongen kan du betta på laget som vinnare av serien och slutspelet. Det är även möjligt att tippa vinnrna av 4 olika divisionerna. Varje säsongen består av en eller flera skrällar, om du tror att ett tidigare bottenlag kommer överraska i år och ta sig till slutspel kan du till ett bra odds betta på de laget.

Det är minst lika roligt att betta på specifika spelare som att betta på sitt favoritlag. Har du ideér på vem som kommer bli årets nykomling eller vem som vinner poängligan eller vem som gör flest mål bland de svenska spelarna kan du göra de hos de flesta spelbolagen.

Livebetting har växt i popularitet och det är en spelform för dig som gillar att analysera lagen och spelarna under pågående matcher och dra snabba slutsatser hur matchen kommer att utvecklas.

Bästa bettingsidor för NHL-hockey

Betsson - NHL betting
NHL betting hos Betsson

Betsson har många olika spelformer du kan betta på. När du som nykund öppnar konto hos betsson får du spela riskfritt på upp till 1 000 kr på din första insättning.

NordicBet - NHL betting
NHL betting hos NordicBet

Hos NordicBet kan du enkelt betta på NHL-matcher och betta på vem du tror blir MVP och årets rookie. Du får även riskfritt spel värt 250 kr vid första insättning.

Betsafe - NHL betting
NHL betting hos Betsafe

Betsafe har ett stort utbud av spel du kan ta del av och dom dubblar dessutom din första insättning upptill 2000 kr.

Unibet - NHL betting
NHL betting hos Unibet

Unibet erbjuder det mesta inom betting, betta på matchvinnare eller livebetta. När du öppnar konto för du upp till 500% i bonus på första insättningen.

Betting tips NHL

Innan man bettar bör man göra sin hemläxa. Man kan titta på hur laguppställningen ser ut just nu, har några nya skador uppkommit på nyckerspelare, har man bytt utspelare/tränare eller har man gjort nyförvärv som kan stärka eller försvaga laget. De här några frågor man bör ställa sig innan man tippar. Titta på historik kan vara en fingervisning hur en match kan utspela sig men de finns inga garantier på hur en match kommer sluta. Kom ihåg att en säsong är lång och tuff och alla lag kan hamna i tillgälliga svackor.

Stanley Cup mästare
SäsongMästareTvåaFinalserie
2017/2018Washington CapitalsVegas Golden Knights4-1
2016/2017Pittsburgh PenguinsNashville Predators4-2
2015/2016Pittsburgh PenguinsSan Jose Sharks4-1
2014/2015Chicago BlackhawksTampa Bay Lightning4-2

Mer om NHL

NHL grundades i kanada 1917 efter att den föregående ligan NHA hade ställts in. På den tiden fanns det endast 4 stycken lag i ligan, men NHL har med åren växt kraftigt som idag består av 31 lag utspridda över hela nordamerika.

Inför säsongen 1924-25 anslöt sig det första laget från USA till ligan. Laget var Boston Bruins och spelar än idag i NHL. Säsongen därpå anslöt sig även New York och Pittsburgh till ligan, därefter har det stadigt växt med fler klubbar från både USA och Kanada.

För mer information och nyheter om nordamerikansk ishockey besök NHL officiella webbsida nhl.com.