Odds och betting på NFL-matcher

NFL

Amerikansk fotboll

NFL säsongen 2018/2019 börjar den 6 september. Ligan består av 32 lag och varje lag spelar 16 matcher i grundserien, därefter är de bästa 6 lagen från vardera konferans till slutspel. Slutetspelet är en utslagsturnering där de två sista lagen möts i Super Bowl som är en av nordamerikas största och mest påkostade sportengagemang.

Hur man bettar på amerikansk fotboll

Som de flesta amerikanska sporter finns det flera olika spelformer att välja på om man vill betta på NFL. Det enklaste sättet att betta på är matchvinnare, du kan tippa på en eller kombinera flera matcher. Kom ihåg att i grundserien kan matchet sluta oavgjort men inte i slutspelet.

Du kan självklart också tippa på vilket lag som tar hem Super Bowl eller vilka lag som vinner sin division.

Spread (handikapp)

Spread-betting är en spelform som är populär i nordamerika och som har växt i populäritet i sverige senaste åren. Spreaden kan ses som ett handikapp, om ett lag du vill tippa på har en spread på -5, kan det likställas med att laget börjar matchen med ett fem måls underläge. För att du sak vinna på ditt bett behöver ditt lag vinna med fler än fem mål.

Över eller under

Det här är en av de enklaste spelformerna. Om du till exempel bettar på "över 49" poäng unde en match och der det blir 50-poäng när matchen är slut har du vunnit ditt bett.

Bästa bettingsidor för amerikansk fotboll (NFL)

Betsson - NFL betting
NFL betting hos Betsson

Betsson har många olika spelformer du kan betta på. När du som nykund öppnar konto hos betsson får du spela riskfritt på upp till 1 000 kr på din första insättning.

NordicBet - NFL betting
NFL betting hos NordicBet

Hos NordicBet kan du enkelt betta på NFL-matcher och betta på matchvinnare samt handikappspel.

Betsafe - NFL betting
NFL betting hos Betsafe

Betsafe har ett stort utbud av spel du kan ta del av och dom dubblar dessutom din första insättning upptill 2000 kr.

Unibet - NFL betting
NFL betting hos Unibet

Unibet erbjuder det mesta inom betting, betta på matchvinnare eller livebetta. När du öppnar konto för du upp till 500% i bonus på första insättningen.

Betting tips NFL

De senaste åren har New England Patriots vafrit det starkaste laget ligan, men förra året förlorade de Super Bowl finalen mot Philadelphia Eagles.

Super Bowl vinnare
SäsongMästareTvåa
2018Philadelphia EaglesNew England Patriots
2017New England PatriotsAtlanta Falcons
2016Denver BroncosCarolina Panthers
2015New England PatriotsSeattle Seahawks

Mer om NFL

Om man ser till antalet åskådare är NFL den största och populäraste sporten i USA. En av de största sporthändelserna, inte bara i USA utan i hela väst-världen, är Super Bowl som är den stora finalmatchen för säsongen.

Den amerikanska fotbollsligan har funnits sedan 1920, då hette ligan American Professional Football Association. 1922 bytte man namn till National Football League (NFL).

För mer information och nyheter om amerikansk fotboll besök NFL officiella webbsida nfl.com.