Odds och betting på NBA-matcher

NBA

Världens bästa basketliga

NBA säsongen 2018/2019 startar den 16e oktober och håller på till mitten av maj. Grundserien är lång och tuff och den består av 82 matcher. Därefter går de bästa lagen från öst och väst divisionerna till slutspel, slutspelsomgångerna spelas bäst av 7 matcher.

Hur man bettar på NBA-basket

Det finns flera olika sätt att tippa NBA-basket på, de enklaste och vanligaste sättet är att betta på en enskild match eller att kombinera flera matcher under en omgång.

Om du tror extra mycket på ett lag innan säsongen kan du enkelt betta på de laget som du tror kommer stå som vinnare i slutet av säsongen. Du kan även tippa på vilka lag som kommer vinna sin respektive konferens (Western-, Central-, Southwest- och Pacific conference) samt vilka lag som går till slutspel.

Innan varje säsong är det mycket surr om de nya talangerna och blivande superstjärnorna som intar ligan. Om det är någon specifik spelare du tror kommer ha en extra lyckad första säsong och bli årets nykomling kan du enkelt betta på just den spelaren. Det är lika enkelt att betta på vilken spelare som du tror kommer blir utvald till den mest välrdefulla spelaren under den gångna säsongen.

Om du gillar att analysera lagen och spelarna under en pågående match, då kan live betting vara något för dig. Live betting innebär att du kan betta under den pågående matchen.

Bästa bettingsidor för NBA-basket

Betsson - NBA betting
NBA betting hos Betsson

Betsson har många olika spelformer du kan betta på. När du som nykund öppnar konto hos betsson får du spela riskfritt på upp till 1 000 kr på din första insättning.

NordicBet - NBA betting
NBA betting hos NordicBet

Hos NordicBet kan du enkelt betta på NBA-matcher och betta på vem du tror blir MVP och årets rookie. Du får även riskfritt spel värt 250 kr vid första insättning.

Betsafe - NBA betting
NBA betting hos Betsafe

Betsafe har ett stort utbud av spel du kan ta del av och dom dubblar dessutom din första insättning upptill 2000 kr.

Unibet - NBA betting
NBA betting hos Unibet

Unibet erbjuder det mesta inom betting, betta på matchvinnare eller livebetta. När du öppnar konto för du upp till 500% i bonus på första insättningen.

Betting tips NBA

De regerande mästarna Golden State Warriors har varit det dominerande laget senaste åren. De har spelar fyra finaler i rad har vunnit 3 av dom, motståndet har varit ett och samma lag alla fyra finaler nämligen Cleveland Cavaliers.

Mycket talar för att Golden State kommer var ett mycket starkt lag även i år, många experter tippar på att de kommer vinna i år igen. Det som talar för deras fördel är att de har fått behålla stommen i lagen samt deras stora stjärnor som Stephen Curry och Kevin Durant. De har gjort några starka nyförvärv som till exempel DeMarcus Cousins som är en av ligans bästa centrar. Något som är glädjande för oss svenska basketfantaster är att Jonas Jerebko, sveriges första och enda NBA-spelare, har skrivit på ett ettårskontrakt med Golden State Warriors.

Cleveland Cavaliers som har spelat fyra finaler i rad har tappat sin bästa och kanske hela ligans största stjärna Lebron James. Lebrons kontrakt gick ut efter förra säsongen och under sommaren bestämde han att skriva kontrakt med Los Angeles Lakers. De har gör att Lakers seglar upp som en av favoriterna att till att gå till final.

Andra lag man inte får glömma bort i år är, Philadelphia 76ers, Houston Rockets och Boston Celtics. 76ers har under flera år byggt upp ett helt nytt lag men unga lovande spelare, dom visade redan under förra säsongen att dom har något stort på gång. Rockets är ett mycket starkt lag, de visade dom redan förra året. Lagets stjärna heter James Harden och han blev utnämnd till ligans bästa spelare förra säsongen. Boston Celtics har efter ett par riktigt starka säsongen i mitten av 2000-talet börjat bygga ett helt nytt lag. Laget har en bra blandning av unga lovande spelare och äldre rutinerade spelare. Om alla tongivande spelare lyckas hålla sig friska kommer Boston Celtics vara ett stort hot mot alla lag.

NBA mästare
SäsongMästareTvåaFinalserie
2017/2018Golden State WarriorsCleveland Cavaliers4-0
2016/2017Golden State WarriorsCleveland Cavaliers4-1
2015/2016Cleveland CavaliersGolden State Warriors4-3
2014/2015Golden State WarriorsCleveland Cavaliers4-2

Tippa på WNBA

WNBA är damernas motsvarighet till NBA, det är en proffesionell basketliga där de bästa basketspelarna på damsidan spelar. Ligan har funnits sedan 1996 och säsongen spelas mellan maj och september varje år.

WNBA mästare
SäsongMästareTvåaFinalserie
2018Seattle StormWashington Mystics3-0
2017Minnesota LynxLos Angeles Sparks3-2
2016Los Angeles SparksMinnesota Lynx3-2
2015Minnesota LynxIndiana Fever3-2
2014Phoenix MercuryChicago Sky3-0

Mer om NBA-basket

Basket är en av de största sporterna i nordamerika, till antalet utövare är basket den största sporten. USA har länge varit den dominerande basketnationen, men glappet mellan USA och andra nationer har minskat under 2000-talet. Antalet icke-amerikaner i NBA ökar för varje år, idag finns det NBA-spelare från världens alla hörn.

NBA grundades 1946 som då hette BAA (Basketball Association of America), och då fanns det två konkurrerande proffsligor NBL och BAA. 1949 bestämde man sig att slåg ihop dessa ligor och då fick ligan sitt namn NBA (National Basketball Association).

NBA-basketen har idag blivit något av ett kulturellt fenomen. Ligan och framförallt många spelare är starkt förknippade med mode och musik. En av de absolut största ikonerna är Michael Jordan både på och utanför plan. Han anses bland många experter vara den bästa spelaren genom tiderna. Utanför för plan har hans samarbete med Nike varit en stor succé för båda parterna. Skorna som bär hans namn, AIR Jordan, är idag en del av hiphopkulturen.

Michael Jordan är det mest kända namnet bland alla basketprofiler. Andra stora spelare och legender är till exempel Shaquille O’Neill and Kobe Bryant som var en fruktad duo i början av 2000-talet och vann flera titlar med Los Angeles Lakers. Idag heter de största stjärnorna Lebron James, Stephen Curry, James Harden och Kevin Durant.

För mer information och nyheter om världens bästa basketliga besök NBA officiella webbsida nba.com.