Odds och betting på MLB-matcher

MLB

Världens bästa basebolliga

MLB säsongen 2019 börjar den 28 mars och håller på till 29 september. Slutspelet börjar den 1 oktober och håller på till slutet av oktober. Grundserien i MLB består av 162 matcher, vilket är nästan dubbelt så många jämfört med de andra proffsligorna i nordamerika.

MLB (Major League Baseball) består av två ligor, National League och American League. Vardera liga består av 15 lag som är uppdelade i tre divitioner, öst-,cetral- och väst-divitionern. Det bästa laget i båda ligorna möts World Series som är det största man kan vinna för klubblag.

Hur man bettar på baseboll (MLB)

Likt de flesta sporter finns det olika spelformer att välja på om man vill betta på baseboll. Det enklaste sättet att betta på är matchvinnare, du kan tippa på en eller kombinera flera matcher. Det är även möjligt att betta på vilket lag du tror kommer att vinna World series eller bli National League samt American League mästare.

Spread (handikapp)

Spread-betting är en spelform som är populär i nordamerika och som har växt i populäritet i sverige senaste åren. Spreaden kan ses som ett handikapp, om ett lag du vill tippa på har en spread på -2, kan det likställas med att laget börjar matchen med ett två runs underläge. För att du sak vinna på ditt bett behöver ditt lag vinna med fler än 2 runs.

Betta på antal runs

Ett roligt bett för baseboll intresserade är att betta hur många runs hemmalaget eller bortalaget lyckas med under en match

Bästa bettingsidor för baseboll-betting

Betsson - MLB betting
MLB betting hos Betsson

Betsson har många olika spelformer du kan betta på. När du som nykund öppnar konto hos betsson får du spela riskfritt på upp till 1 000 kr på din första insättning.

NordicBet - MLB betting
MLB betting hos NordicBet

Hos NordicBet kan du enkelt betta på baseboll matcher och betta på matchvinnare samt handikappspel.

Betsafe - MLB betting
MLB betting hos Betsafe

Betsafe har ett stort utbud av spel du kan ta del av och dom dubblar dessutom din första insättning upptill 2000 kr.

Unibet - MLB betting
MLB betting hos Unibet

Unibet erbjuder det mesta inom betting, betta på matchvinnare eller livebetta. När du öppnar konto för du upp till 500% i bonus på första insättningen.

Betting tips MLB

Det spelas väldigt många matcher i MLB grundserie, vilket gör att de kan bli svårt att tippa ju längre serien går. Är spelarna fortfarande motiverade, är de slitna eller har dom något att spela för är några frågor man ställs inför under en lång säsong.

Inför varje match men även under försäsongen bör man titta på hur lagupställningen ser ut. Hur presterade laget förra säsongen? Har laget kvar samma stomme som tidigare? Har dom gjort några nyförvärv? Har laget ny tränare? Dessa är några relevanta frågor som kan påvärka prestation och som man bör kolla upp. Något som kan titta på när man tippar som kan ge en fingervisning hur matcher kommer att gå är att titta hur lagen som möts har presterat historiskt motvarandra och hur starka vardera lag är på hemmaplan respektive bortaplan. Kom ihåg att de finns oändligt många parametrar som kan påverka utgången av en match, det finns inga garantier att betta rätt men desto mer kunskap man har desto högre sannolighet har man att tippa rätt.

World Series mästare
SäsongMästareTvåaFinalserie
2017Houston AstrosLos Angeles Dodgers4-3
2016Chicago CubsCleveland Indians4-3
2015Kansas City Royals New York Mets4-1
2014San Francisco GiantsKansas City Royals4-3

Mer om baseboll

Baseball är en av de populäraste och största sporterna i USA om man ser till licenserade spelare samt åskådarmässigt. Det här är en sport som har en lång tradition i nordamerika och ses som nationalsporten i USA. Den högsta ligan på klubbnivå i nordamerika heter MLB (Major League Baseball), och den grundades 1903.

För mer information och nyheter om baseboll besök MLB officiella webbsida mlb.com.